Vasker

En rekke muligheter finnes og du vil garantert finne en vask som passer perfekt i din innredning.

1

Stålvask, porselen eller kompositt, nedfelt, planlimt eller underlimt? Det finnes utallige muligheter, og vi hjelper deg med det du måtte ønske.

0012

En kjøkkenvask skal brukes til mye, velg det ekstrautstyret som passer best til ditt bruk.

01
012

Ulike montertingmetoder for vasker:

Planliming
Planliming av vask, gjør at kanten går i plan med benkeplaten. Dette gir en flat overflate, som er enkel å rengjøre. Kanten på vasken freses, og limes ned til overflaten, og utføres normalt av benkeplateprodusenten.

Undermontert Vask 00031
Undermontert Vask 6620 1

Undermontering
Denne monteringsmetoden er mest brukt på single vasker. Her tilpasset et hull i benkeplaten, og vasken limes på plass på undersiden av benkeplaten. Vi kan skille mellom to måter å tilpasse hullet: Hullet tilpasses mindre enn innerdiameter på vasken. Da blir vaskens kanter dekket. NB: Tilbehør til vasken vil da mulig ikke passe! Hullet tilpasses lik eller større enn innerdiameter på vasken. Da blir vaskens kanter mer eller mindre synlig.

Vask Underlimt I Laminat

Underliming
Dette er en monteringsmetode som brukes i laminat for å få tilsvarende utseende og plan overflate som ved planliming. Det freses da et hull fra undersiden av benkeplaten, og vasken limes fast på undersiden av laminatet. Utføres av benkeplateprodusenten

Heltre Benkeplate Detaljer 4281

Nedfelling
Nedfelling brukes når man skal ha en monteringsmetode hvor vaskens kant hviler på benkeplaten. Her er det bare å skjære et tilpasset hull, og sette vasken på plass. Klips og pakning gjør at vasken slutter vanntett til benkeplaten. Vaskens kant bygger noe opp fra benkeplaten.

13

Slim Top
Slim Top er i praksis den samme monteringsmetoden som nedfelling. Den store forskjellen er at vasken kun bygger stålplatetykkelsen på vasken over benkeplaten. Det nærmeste du kommer til en planlimt vask utseendemessig. Montering her er uten pakning, men det benyttes et tynt lag med våtromssilikon som tetning, og festes med klips.

Hvis det velges tilbehør til vasken, så anbefales dette levert sammen med vasken til benkeplateprodusenten, for riktig tilpasning.

Vi tilbyr hele sortimentet av vasker og armaturer fra Franke, Intra, Blanco, Quooker og Lino.