Noen gode tips før du kjøper nytt kjøkken!

Det er fint å få noe nytt og ny kjøkkeninnredning står høyt på listen hos mange. Da er det lurt å ha gjort litt forarbeid.

Enten du skal renovere eller bare kjøpe nytt kjøkken, betyr det en del planlegging. Det er også en stor investering, men forarbeidet er inspirerende og lar deg leke med kreativiteten. Her er noen tips som kan være til hjelp og inspirasjon når du har bestemt deg for en fornyelse i hjemmet.

Skuffe Bestikk 1645

Heltre skuffer med heltre skuffeinndelere

Det første steget i kjøkkenplanleggingen er hvordan kjøkkenet skal brukes – du må gjøre en liten analyse, ta mål av rommet og tegn en skisse. Hvor er opplegg for vannkran/avløp og strøm? Merk av plassering av eventuelle vindu og døråpninger.

Kommer du til å lage mye mat på kjøkkenet, og vil det bli brukt som oppholdsrom? Hvis du liker å plukke bær og sopp eller bake, trenger du nok benkeplass til stekebrett og former.

Gryteskap Spesial 1750

Uttrekkbart gryteskap

Lag en liste over hva du vil ha på kjøkkenet og hva du prioriter.

Tenk over hva kjøkkenet skal inneholde av husholdningsapparater, benkeplass og oppbevaring. Prioriter det som er viktigst for deg.

Alle har sitt drømmekjøkken og med Norges største utvalg i fronter og seksjoner hjelper vi deg å finne best mulig løsning for ditt bruk.

Kjøleskuffe

Sittebenk med 3 skuffer

Godt med plass rundt oppvaskkumen

Smarte skuffer i hjørne

Høgskap med uttrekk

Det brukes mye tid på kjøkkenet, så tenk mest mulig praktisk. Har du plass, bør du installere hvitevarene i komfortabel arbeidshøyde. Plasseres feks ovnen i høgskap, blir det lettere å ta stekebrett inn og ut av ovnen.

Ha godt med benkeplass i nærheten av oppvaskkummen og platetoppen.

Aeg Hvitevarer Web1280

Hvor plasserer jeg hvitevarene på kjøkkenet?

Oppvaskmaskinen bør plasseres inntil oppvaskkummen, der du allerede har tilgang til vann og avløp. Pass på at det er nok avstand mellom koketopp og vask slik at det blir passe med benkeplass på begge sider. Det bør heller ikke være for lang avstand mellom vask, kjøleskap og kokesone, for å kunne jobbe effektivt på kjøkkenet er det lurt å tenke på plassering av denne "arbeidstrekanten".

Kjøkken 1198

Strøm kjøkkeninnredning med Miele hvitevarer

Vollan Vicenza Eik 110

Vangen høyglans

Skog malt eik

Det er ikke bare kjøkkenet i boligen din som trenger en god kjøkkeninnredning. Hytta er blitt hjem nr 2 for mange og her har vi tid til å utfolde oss på kjøkkenet. Noen designer fritidsboligen sin omkring kjøkkenrommet. Våre kjøkken- og baderomsinnredninger finnes nå i hundrevis av hytter. Bli inspirert av Ranahytta, en av våre samarbeidspartnere.

Du finner oss bare ett tastetrykk unna.

Alle spørsmål, store eller små er like viktig, og vi ser frem til å hjelpe deg igang med ditt nye kjøkken- eller baderomsinnredning.

Nedenfor klikke du på linken "kontakt oss" og finner frem til hovedkontoret eller nærmeste forhandler.