Gode tips for å gi din heltre benkeplate en vakker gylden glød som varer i årevis!

Benkeplater i heltre er gode arbeidsbenker, men også en pryd på kjøkkenet. Da er behandlingen du gir den viktig.

For å oppnå et vellykket resultat må alle heltre benkeplater oljes for å beskytte treverket mot fuktighet og uttørring. Benkeplaten bør monteres innen 7 dager etter at den er mottatt. Inntil du kan montere platen, må den lagres på et plant gulv i vanlig romtemperatur med emballasjen inntakt. Husk at hvis du må skjære i platen må det gjøres fra undersiden for å unngå oppriving på oversiden.

Benkeplate Vedlikehold

Preparering før og etter montering.

  1. Platen må oljes også på undersiden og dette må gjøres før montering
  2. Varm opp oljen til ca 35-45 C og påfør oljen med en klut. Gni inn oljen med en filtsvamp eller fint sandpapir med korning nr 150-200 i treets lengderetning. La platen hvile i 30-40 minutter.
  3. Tørk over platen med en tørr klut slik at det ikke ligger oljerester og flyter på overflaten. La platen ligge over natten og tørke. Dette bør gjentas opptil 4 ganger like etter montering, deretter gjentas dette i løpet av 2-3 måneders bruk.
  4. Platen må ikke utsettes for varme kaseroller e.l., skuremidler eller langvarig påvirkning av vann fra kluter, tallerkener, kopper og kar e.l.

Like fin som da du kjøpte den, om ikke finere.

Etter en tid vil platen trenge ny behandling og slik finner du ut om din benkeplate trenger nytt lag med olje.
Gjør følgende test: Hell litt vann på benken – hvis vannet blir til perler, er benkeplata fortsatt fin. Se bildet nedenfor. Flyter vannet utover og trenger inn i treverket trenger benkeplaten din ny oljebehandling for å få tilbake sin gyldne glød og patina.

Med riktig vedlikehold blir din benkeplate bare finere med årene.

Vannperler På Benkeplate
Kjøkkenside Vangen 2

Les også

Slik velger du riktig benkeplate til ditt kjøkken

Les mer

Våre benkeplater tilpasses ditt behov

Husk at vi tilpasser benkeplater til ditt behov.

Lykke til!

P.S. Ønsker du en vedlikeholdsfri benkeplate? Vi har benkeplater i vedlikeholdsfrie materialer som stein, kompositt og laminat. Se vårt utvalg.